Θετικά σχόλια από όλους για την αξιέπαινη πράξη των αθλητών υπεραποστάσεων Ηλία Τσαπαρέλη και Κώστα Τσουράπα


 
"Οφείλω όμως να ξεκαθαρίσω πως στην προσπάθεια διάσωσης ΔΕΝ ήμουν μόνος μου αλλά υπήρξε μεγάλη βοήθεια από συναθλητές που βρέθηκαν στον σημείο. Ο καθένας βοήθησε όπως μπορούσε και στο τέλος η περιπέτεια είχε αίσιο τέλος. 
 
Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρώτος που αντελήφθη τον τραυματισμένο συναθλητή μας ήταν ο Να Θανάσης ο οποίος μετά από συνεννόηση μαζί μου έτρεξε γρήγορα προς τον επόμενο σταθμό για αναζήτηση βοήθειας. Εγώ έμεινα στο σημείο για να ειδοποιήσω το 112 και είχα την απίστευτη τύχη να περάσει από το σημείο ο Ilias Tsaparelis που ακολουθούσε. Ο Ηλίας είχε την οξυδέρκεια να κατέβει γρήγορα στη ρεματιά και να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες... 
 
Περίπου άλλοι δέκα συναθλητές σταμάτησαν προσωρινά και προσέφεραν ότι μπορούσαν (γάζες, επιδέσμους, αιμοστατικά σπρέι, αλουμινοκουβέρτες κτλ). 
 
Εγώ απλά ΕΤΥΧΕ να μείνω παρέα με τον Ηλία δίπλα στον συναθλητή μας μέχρι να φτάσει η πρώτη ομάδα διάσωσης από Κρούσοβο. Θεωρώ πως ο καθένας μας θα έκανε ακριβώς το ίδιο. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή.
 
Τα υπόλοιπα γίνανε βάση "πρωτοκόλλου" διάσωσης. Ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους πρώτους εθελοντές και διασώστες (Αλέξη, Διαμαντή, Νίκο, δυστυχώς μου διαφεύγει το 4ο όνομα) που μας προσέγγισαν και ανέλαβαν το συντονισμό από εκεί και μετά, αλλά και στους επόμενους που φτάσανε στο σημείο.
 
Νιώθω την ανάγκη να ξεκαθαρίσω πως δεν ξέρω τι θα έκανα αν δεν ήταν στο σημείο ο Ηλίας και θερμή παράκληση να προστεθεί το όνομά του πρώτο πριν από το δικό μου σε όποια αναφορά.
ΔΙΔΑΓΜΑ: Η "κακή" στιγμή μπορεί να συμβεί παντού. Ειδικά στο βουνό πάντα χρειάζεται απαραίτητος εξοπλισμός και φυσικά κινητό τηλέφωνο! 
Όταν λέμε πάντα, εννοούμε ΠΑΝΤΑ!!!"


Share this article :
Print PDF

Αναζήτηση

 
Επικοινωνία : Τηλ: 694-4934321 |Email: sportofrunning@gmail.com
Proudly powered by Websmall.eu
Copyright © 2019. Sportofrunning.eu - All Rights Reserved
mastemplate
Original Design by WEBSMALL.EU Websmall.eu
-->