Rogkas 2023: Τεχνική ενημέρωση αθλητών

Rogkas 2023: Τεχνική ενημέρωση αθλητών



Αγαπητοί μας αθλητές του φετινού Ρογκά, γειά σας! Επικοινωνούμε από εδώ για να σας ενημερώσουμε σχετικά με λεπτομέρειες του φετινού αγώνα, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 22 Ιανουαρίου. Διαβάστε με προσοχή τα παρακάτω.

ΚΑΙΡΟΣ : Ο αφύσικα ζεστός φετινός χειμώνας φαίνεται να φτάνει στο τέλος του την ημέρα του Ρογκά. Ακριβέστερα, τότε θα ξεκινήσει μια σοβαρή αλλαγή, που θα διαρκέσει για αρκετές ημέρες μετά. Για την Κυριακή 22/1 πάντως, φαίνεται ένας καιρός σε μεταβατικό στάδιο, χωρίς όμως στοιχεία που να τον χαρακτηρίζουν χειμωνιάτικο. Ελάχιστη ή και καθόλου βροχή, με θερμοκρασίες από 4-5 βαθμούς στα ψηλότερα σημεία της διαδρομής (Μπάρμπα/Τσουκνίδα) μέχρι 8-10 στο Λιτόχωρο, με ασθενείς ανέμους, θα συνθέτουν τον καιρό της Κυριακής. Είναι στην κυριολεξία ότι πιο ευνοϊκό θα μπορούσε να επικρατεί την ημέρα του Ρογκά!
ΠΕΔΙΟ : Οι αφύσικα ζεστές ημέρες έχουν απομακρύνει τα χιόνια από όλη τη διαδρομή του Ρογκά, ανεβάζοντας το όριό του σε πολύ μεγαλύτερα υψόμετρα. Επίσης, κάποιες βροχές που προβλέπονται για Παρασκευή και Σάββατο, παραμονή του αγώνα, δεν αναμένεται να φέρουν ούτε καν στα ψηλότερα τμήματα της διαδρομής κάποιο χιόνι. Συνεπώς, το πεδίο στη διαδρομή προβλέπεται να είναι σε συνθήκες φθινοπώρου, υγρό σχετικά αλλά σε λίγα μέρη ολισθηρό, άρα και επικίνδυνο. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στο μέσον της διαδρομής (κοιλάδα Ενιπέα), όπου σπάνια το χειμώνα το έδαφος δεν είναι ολισθηρό! Προσοχή στις κατηφόρες: α) Μπάρμπα-Γκορτσιά, β) Γκορτσιά-Ασπρόγειες, γ) Γκόλνα-Φακή. Μπορούν να χαρακτηριστούν με όρους trail running ως τεχνικές.
ΣΗΜΑΝΣΗ : Χρησιμοποιούνται διάφορα στοιχεία, όπως ασπροκόκκινα σημάδια μπογιάς σε δέντρα και βράχους, ασπροκόκκινη πλαστική ταινία μιας χρήσης σε κλαδιά, πινακίδες σε διασταυρώσεις αλλά και προσωποποιημένη ασπροκόκκινη κορδέλα με τη λέξη ROGKAS σε κάθετη διάταξη, κρεμασμένη από κλαδιά. Τέλος, μικρά λογότυπα Ρογκά, πάνω σε κορμούς δέντρων.
ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ : Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε κρίσιμες διασταυρώσεις, όπου το λάθος θα στοιχίσει αρκετό χρόνο στον αθλητή! Η διοργάνωση φρόντισε να δημιουργήσει “Σημεία Ελέγχου” σε κάποιες από αυτές, όπως το Σέλωμα, του Μπάρμπα, η Γκορτσιά, η Καστάνα, του Ντελή, του Φακή, οι Μύλοι. Υπάρχουν όμως και κάποιες που δεν θα μπορούσαν να καλυφθούν με τον παραπάνω τρόπο. Εκεί φροντίσαμε να δημιουργήσουμε μια ξεχωριστή σήμανση, που να τραβά την προσοχή του αθλητή. Πυκνώνει έντονα το πλήθος από τις ασπροκόκκινες κορδέλες ακριβώς πριν τη διασταύρωση, για να επισημάνει πως κάτι συμβαίνει σε λίγα μέτρα πιο πέρα. Στη διασταύρωση υπάρχει πινακίδα κατεύθυνσης και αμέσως μετά, κι άλλες κορδέλες στη σωστή κατεύθυνση, οι οποίες λίγο μετά αραιώνουν μέχρι το τέλος να εξαλειφθούν εντελώς! Μια τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση, είναι εκείνη της «Μάνας», στο 7ο χιλιόμετρο της διαδρομής.
ΦΑΚΗ-ΛΑΚΚΟΣ : Γίνεται ιδιαίτερη μνεία στο τελευταίο τμήμα της διαδρομής του αγώνα, καθώς η λογική του διαφοροποιείται από όσα έχει συνηθίσει κάποιος να συναντά σε αγώνες βουνού, όπου πλησιάζοντας σε κατοικημένη περιοχή, η διαδρομή εισέρχεται στον οικισμό και φτάνει κάπου στο κέντρο του στη γραμμή τερματισμού. Στην περίπτωση του Ρογκά, αυτό ΔΕΝ συμβαίνει! Η διαδρομή, κάπου στο 28ο χιλιόμετρο και αφού περάσουμε το Σημείο Ελέγχου «Φακή», μοιάζει να κατευθύνεται στις παρυφές του οικισμού του Λιτοχώρου, με τα σπίτια να φαίνονται στο βάθος και τη λογική να λέει πως συνεχίζουμε ευθεία μέσα στο χωριό, οδεύοντας στον τερματισμό. Εκεί κάπου, το κατηφορικό μονοπάτι χάνει την κλίση του και στρέφεται αριστερά, αφήνοντας την εικόνα του Λιτοχώρου στα δεξιά, παραβαίνοντας έτσι τη λογική του «φτάνω στο τέρμα σε λίγο, άρα μπαίνω στο χωριό». Από εκείνο το σημείο που περιγράφηκε πιο πάνω και μέχρι τον τερματισμό, τρία σχεδόν χιλιόμετρα μακρύτερα, δίνεται η εντύπωση πως ενώ φτάσαμε κοντά στο τέρμα, κάποιος τράβηξε μια γραμμή και μας ξαναβάζει μέσα στο βουνό! Αρχικά βλέπουμε το Λιτόχωρο στα δεξιά μας αλλά σύντομα η εικόνα του χάνεται από τα μάτια μας. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, έτσι είναι χαραγμένη η διαδρομή. Ακόμα και ο τερματισμός βρίσκεται στις παρυφές του οικισμού και όχι στην καρδιά του, γιατί αυτή είναι η προσέγγιση της διοργάνωσης στο θέμα «διαδρομή». Να επισημανθεί εδώ, πως τα πρώτα 800 μέτρα της διαδρομής ταυτίζονται με τα τελευταία 800, είναι το ίδιο μονοπάτι, απλά με αντίθετη φορά!
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ : Δεν απαιτείται κάτι ιδιαίτερο στην προετοιμασία για τον εξοπλισμό του αγώνα. Ακόμα και με κάτι που συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε το φθινόπωρο, ο αγώνας βγαίνει! Προσοχή μόνο στα παπούτσια, αν μπορεί να επιλεγεί κάτι που να έχει καλύτερη πρόσφυση σε βρεμένο έδαφος, θα ήταν χρήσιμο. Δεν θα επιβληθεί υποχρεωτικός εξοπλισμός χειμερινών συνθηκών, άρα ο κάθε αθλητής κάνει τις δικές του επιλογές στο θέμα αυτό. Το μόνο που επιβάλλεται να έχουν οι αθλητές, είναι κάποιο δοχείο για να δεχτούν υγρά στους σταθμούς. Η διοργάνωση δεν θα προσφέρει νερό και αναψυκτικό σε κύπελλα μιας χρήσης, προσοχή! Θα υπάρχει μόνο ένα κοινόχρηστο κύπελλο πολλαπλών χρήσεων για τους αμελείς.
ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ : Παραμένει το αρχικό χρονικό όριο των 9:00 ωρών στον αγώνα, αφού δεν συντρέχει κανένας λόγος επιμήκυνσής του, ο καιρός θα είναι ήπιος και χωρίς δυσκολίες το πεδίο. Κατ’ επέκταση, παραμένουν και τα δύο ενδιάμεσα όρια αποκλεισμού, στις 3:45 ώρες στην Γκορτσιά και στις 6:00 ώρες στην Γκόλνα.
ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ : Στους 4 σταθμούς του αγώνα θα προσφερθούν διάφορα φαγώσιμα ελαφρού τύπου (μπανάνες, πορτοκάλια, πατατάκια, χαλβάς, τυρί κίτρινο, ψωμί, αναψυκτικό, νερό). Στον σταθμό «Γκορτσιά» θα προσφερθεί και τραχανάς ζεστός. Επισημαίνεται για μια ακόμα φορά, ότι δεν θα προσφερθούν κύπελλα μιας χρήσης και ο κάθε αθλητής πρέπει να φροντίσει για δοχείο ή κύπελλο, προκειμένου να εξυπηρετηθεί στους σταθμούς. Μετά το τέλος του αγώνα, ο κάθε αθλητής μπορεί να έχει ένα γεύμα (κοτόσουπα ή φασολάδα) στο εστιατόριο «Νερόμυλος», δίπλα ακριβώς από το χώρο της εκδήλωσης, στο Λάκκο.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : Η επίδοση αριθμών για τον Ρογκά θα γίνει Σάββατο (2:00μμ – 10:00μμ) και Κυριακή πριν την εκκίνηση (6:00 – 7:45). Τεχνική ενημέρωση αθλητών στις 8:00μμ του Σαββάτου, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, στο προαύλιο χώρο της Γραμματείας, στο Λάκκο. Για όσους δεν γνωρίζουν πού βρίσκεται ο Λάκκος και ο χώρος της εκδήλωσης, αυτός είναι πολύ κοντά στην κεντρική πλατεία του Λιτοχώρου. Η απονομή των επάθλων στους νικητές θα γίνει στις 3:00 το μεσημέρι.
ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ : Δεν πρόκειται να υπάρξουν! Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί με όσους έχουν δηλώσει συμμετοχή μέχρι την προβλεπόμενη διορία. Όσοι αθλητές διαβάσουν αυτό το κείμενο, ας ενημερώσουν φίλους τους, που ενδεχομένως σκέφτονται να έρθουν την ημέρα του αγώνα, με την ελπίδα ότι θα εγγραφούν την τελευταία στιγμή!

Είμαστε στη διάθεση όσων έχουν ακόμα κάποιες απορίες και θα ήθελαν να τις λύσουμε. Καλή αντάμωση στον Ρογκά!



Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Νέα του Sport of Running!


Όνομα

ΑΓΩΝΕΣ,7129,ΑΠΟΔΡΑΣΗ,165,ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ,1469,ΑΡΘΡΑ,2340,ΑΤΤΙΚΗ,28,ΒΙΝΤΕΟ,132,ΒΟΥΝΟΥ,1151,ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ,26,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,57,ΔΡΟΜΟΣ,1042,ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ,26,ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ,4,ΗΠΕΙΡΟΣ,64,ΘΕΣΣΑΛΙΑ,147,ΘΡΑΚΗ,3,ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ,1802,ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ,36,ΚΡΗΤΗ,52,ΚΥΠΡΟΣ,9,ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,162,ΝΕΑ,9874,ΝΗΣΙΑ,58,ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΣ,58,ΠΟΔΗΛΑΤΟ,170,ΣΚΙ,43,ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΑΑΔΑ,81,ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ,8,ΤΕΝΝΙΣ,15,ΤΕΧΝΙΚΕΣ,116,ΤΡΙΑΘΛΟ,84,ΥΓΕΙΑ,173,ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ,325,ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ,212,
ltr
item
Sportofrunning.eu: Rogkas 2023: Τεχνική ενημέρωση αθλητών
Rogkas 2023: Τεχνική ενημέρωση αθλητών
Rogkas 2023: Τεχνική ενημέρωση αθλητών
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjJLsDoxN_BjnVK-2Nyi7GRmtDg6LBrdrUSZBbYPPMUHP3bQdRioqfGwUzF-1V4kcDudIDHtW_fduoUV6jdxBeUoOb1yEVjIBsJdHuBfWT4O7iQxf7LUAn8tpsyJgHmZYD23mbaeVsZf-u-mt8OqZgfa-AfpkRbti_HlI0FajjIXA-fo9VD73_hoOJ1/w640-h640/301214562_478749377591562_8408782223601936274_n.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjJLsDoxN_BjnVK-2Nyi7GRmtDg6LBrdrUSZBbYPPMUHP3bQdRioqfGwUzF-1V4kcDudIDHtW_fduoUV6jdxBeUoOb1yEVjIBsJdHuBfWT4O7iQxf7LUAn8tpsyJgHmZYD23mbaeVsZf-u-mt8OqZgfa-AfpkRbti_HlI0FajjIXA-fo9VD73_hoOJ1/s72-w640-c-h640/301214562_478749377591562_8408782223601936274_n.jpg
Sportofrunning.eu
http://www.sportofrunning.eu/2023/01/rogkas-2023.html
http://www.sportofrunning.eu/
http://www.sportofrunning.eu/
http://www.sportofrunning.eu/2023/01/rogkas-2023.html
true
5238293890710698642
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Διαβάστε επίσης LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy