Σωστή συντήρηση παπουτσιώνΕίναι γνωστό σε όλους και όλες σας πόσο σημαντικό είναι το σωστό παπούτσι στο τρέξιμο. Αλλά και για να παραμείνει σωστό για όσο περισσότερο γίνεται υπάρχουν μερικοί κανόνες που καλό είναι να τους υπακούμε.

Η ιδέα να γράψω ένα κείμενο για τα βρόμικα παπούτσια μου ήρθε εχτές όπου με έπιασε η βροχή στην μέση της προπόνησης μου. Παρ' ότι έτρεχα σε στάδιο, η μπόρα δημιούργησε λάκκους με νερά και θες δεν θες όλο και σε κάποιον θα πέσεις. Έτσι τα παπούτσια μου βράχηκαν και όταν έφτασα σπίτι δεν ήθελα ούτε να τα δω έτσι όπως είχαν γίνει από την λάσπη.

Το θέαμα θα το έχετε συναντήσει όλοι σας εκτός και αν τρέχετε μόνο στον διάδρομο του γυμναστηρίου. Ακόμα και αν δεν πέσετε σε λάσπες μετά από μερικές προπονήσεις τα παπούτσια θα βρομίσουν και θα φαίνονται φθαρμένα. Γι' αυτό είναι καλό να έχουμε δυο ζευγάρια παπούτσια για τις προπονήσεις και έτσι να μπορεί να γίνεται το κατάλληλο φρεσκάρισμα στο ένα ζευγάρι και εμείς να μπορούμε να τρέξουμε με το άλλο.

Τι κάνουμε λοιπόν για να τα κρατήσουμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση;

Τα κορδόνια τα βγάζουμε και τα πλένουμε ή τα αντικαταστούσαμε.

Την ενδιάμεση σόλα την βγάζουμε (εάν γίνεται) και την πλένουμε χώρια από το υπόλοιπο παπούτσι.

Τα παπούτσια τα πλένουμε στο χέρι. Ποτέ στο πλυντήριο των ρούχων. Χώματα, λάσπες και οποιαδήποτε βρομιά φεύγει με νερό, ένα απαλό σαπούνι και μια οδοντόβουρτσα που δεν την χρησιμοποιούμε ή μια μικρή βούρτσα. Όταν θα έχουμε τελειώσει με το πλύσιμο για να στεγνώσουμε τα παπούτσια τα γεμίζουμε με χαρτί κουζίνας ή κάποια εφημερίδα έτσι ώστε το χαρτί να τραβήξει την υγρασία. Τα παπούτσια θα είναι στεγνά σε 12 με 24 ώρες. Δεν πρέπει να τα βάζουμε κοντά σε καλοριφέρ ή άλλες πηγές θερμότητας για να στεγνώσουν γιατί αυτό θα αλλοιώσει το σχήμα του παπουτσιού.

Κρατήστε τα παπούτσια σας σε καλή κατάσταση για να κρατάνε και αυτά τα πόδια σας σε ακόμα καλύτερη!

Share this article :
Print PDF

Αναζήτηση

 
Επικοινωνία : Τηλ: 694-4934321 |Email: sportofrunning@gmail.com
Proudly powered by Websmall.eu
Copyright © 2019. Sportofrunning.eu - All Rights Reserved
mastemplate
Original Design by WEBSMALL.EU Websmall.eu
-->