ΑΣΚΗΣΗ: Ιδανική για δρομείς και τριαθλητές


Αυτή η άσκηση είναι ιδανική για δρομείς και τριαθλητές, αφού απομονώνει το κάθε πόδι και έτσι δεν επιτρέπει να αναπτυχθεί το ένα πόδι περισσότερο από το άλλο, κάτι που μπορεί να συμβεί με τα κλασικά βαθειά καθίσματα. 

Επίσης βοηθά στη σωστή ισορροπία και το σημαντικότερο, είναι πολύ πιο κοντά στη κίνηση και στο τρόπο που βάζει τη δύναμη το σώμα μας κατά τη διάρκεια του τρεξίματος. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές, δεν χρειάζεται κάτι ακραίο για τους δρομείς και τους τριαθλητές. 

Όσο πιο πολύ μοιάζει με την κίνηση του τρεξίματος τόσο καλύτερα. Για παράδειγμα, η παραλλαγή κατά την οποία το ένα πόδι είναι τεντωμένο μπροστά (πιστόλι) αν και πιο έντονη δεν είναι τόσο κοντινή στο τρέξιμο, αφού ο κορμός σε αυτή την άσκηση είναι πιο σκυφτός. 

Προσωπικά προτιμώ την παραλαγή όπου το ένα πόδι εκτελεί και το άλλο είναι λυγισμένο ελαφρώς προς τα πίσω, με τη μύτη του παπουτσιού να είναι ελαφρώς πάνω από το έδαφος. 2-3 φορές την εβδομάδα, 3-4 σετ το κάθε πόδι από 10-20 επαναλήψεις είναι μια πολύ ικανοποιητική συχνότητα.
Share this article :
Print PDF

Αναζήτηση

 
Επικοινωνία : Τηλ: 694-4934321 |Email: sportofrunning@gmail.com
Proudly powered by Websmall.eu
Copyright © 2019. Sportofrunning.eu - All Rights Reserved
mastemplate
Original Design by WEBSMALL.EU Websmall.eu
-->