Να φοβάσαι αυτόν που τρέχει για ιερό σκοπό

Να φοβάσαι αυτόν που τρέχει για ιερό σκοπό


Αυτή η φράση ακούστηκε για πρώτη φορά απο τα χέιλη του Αμερικανού μαραθωνοδρόμου Johnny Kelley, μετά που όντας φαβορί, έχασε στον μαραθώνιο της Βοστώνης το 1946 απο τον απίθανο Στέλιο Κυριακίδη.

Ο Κυριακίδης, φανερά υποσιτισμένος, και έχοντας 6 χρονια να τρέξει αγώνα, πήγε να τρέξει με σκοπό να βοηθήσει την Ελλαδα και τους συμπολίτες του οι οποίοι μαστίζονταν απο πείνα και αρρώστιες, σαν αποτέλεσμα του δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου.

«Πώς θα μπορούσα να νικήσω εγώ έναν τέτοιο αθλητή; Εγώ αγωνιζόμουν μόνο για τον εαυτό μου. Αυτός αγωνιζόταν για μια ολόκληρη πατρίδα.», αυτά ήταν τα λόγια του Τζον Κέλι όταν τον ρώτησαν γιατί έχασε από τον Έλληνα….

Περισσότερα για τον Στέλιο Κυριακίδη εδώ

Ερχόμενος στη σημερινή εποχή και στους Ολυμπιακούς του Ρίο, υπάρχουν πολλές τετοιες περιπτώσεις, που ο καθένας τρέχει για τον δικό του ιερό σκοπο.

Για παράδειγμα η ομάδα προσφύγων που τρέχουν χωρίς χώρα με τη σημαία της ΔΟΕ, ο αθλητής που κέρδισε το χρυσό στο μήκος Jeff Henderson το οποίο υποσχέθηκε στην άρρωστη με Αλτζχαιμερ μητέρα του καθώς και πολλοί άλλοι.

Προσωπικά, είχα στο μυαλό μου και στη καρδία μου τρείς αθλητές που θα έτρεχαν για ιερό σκοπό, ο καθενας σύμφωνα με τα δικα του δεδομένα, και τους οποίος περιμένω πως και πως να καμαρώσω και να χειροκροτήσω, έστω και απο τον καναπε του σπιτιού μου.

Ξεκινώ με τον μέγιστο Σπύρο Γιαννιώτη, ο οποίος μας ξεσήκωσε πριν λίγες μέρες με την απίστευτη του προσπάθεια στα 10,000 μέτρα κολύμβησης.

Απο τις πιο συγκλονιστικές στιγμές των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου το 2012 η συνέντεξη του μετά τον αγώνα, όπου ένοιωθε ότι απαγοήτευσε τους δικούς του και την Ελλάδα όταν τερμάτισε τέταρτος.

Εμείς και τότε νοιώσαμε περήφανοι για αυτόν τον αθλητή, αλλά ό ίδιος έκλαιε απαρηγόρητος στο τέλος του αγώνα του και ζητούσε συγγνώμη



Για αυτον τον αθλητή, το ότι το πήρε απόφαση στα 32 του να συνεχίσει ακόμα 4 χρόνια για την επόμενη Ολυμπιάδα, σε ένα τόσο απαιτητικό άθλημα, απο μόνο του αποτελεί κατόρθωμα. Αυτός ο άνθρωπος κολυμπούσε για τον δικό του ιερό σκοπό, και η έκφραση δικαίωσης στο προσωπο του μετά τον τερματισμό, όπου κατέκτησε το αργυρο μετάλιο μιλά απο μόνη της.γιαννιωτης Για τον δικό της ιερό σκοπό, θα τρέξει και η Νεοζηλανδη Andrea Hewitt το Σάββατο στο τρίαθλο γυναικών. 


Πέρσυ τον Νοέβρη έχασε ξαφνικά τον αραββωνιαστικό και προπονητή της, Γάλλο Laurent Vidal, ο οποιος απεβίωσε στα 31 του απο καρδιακή προσβολή. Ο Vidal, ο οποιος ήταν πέμπτος στο τρίαθλο στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου ήταν η πηγή έμνευσης για την Andrea, και για αρκετό καιρό μετά το χαμό του κανείς δεν ήξερε αν θα λάβει μερος τελικά στην Ολυμπιάδα ή όχι. αντρεαΗ Andrea επέλεξε να αποφύγει συνεντεύξεις ή δηλώσεις σχετικά με το θάνατο του συντρόφου της. Απλά, 3 μήνες περίπου μετά το θάνατο του, ενημέρωσε οτι θα συνεχίσει με τον νεο προπονητή της, βάση του τρόπου σκέψης και του προπονητικού πλάνου που εκπόνησε ο Vidal, με στόχο την κορύφωση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ριο. 

Ο αγωνας της είναι το Σάββατο, 20 Αυγούστου στις 5 ώρα Κύπρου. Αν και είναι αθλήτρια σταθερά στη 5αδα – 10αδα του αθλήματος, με βαθρα και διακρίσεις στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τριαθλου, αυτή τη φορά δεν θεωρείται απο τα μεγάλα φαβορί. Προσωπικά πάντα συμπαθούσα ιδιαίτερα αυτήν την αθλήτρια για το αγωνιστικό της πνεύμα, και αναμενω με μεγάλη αγωνία την κούρσα της ευχόμενος οτι καλύτερο. 

Είναι 34 χρονων και είναι η τρίτη της συμμετοχή σε ολυμπιάδα (8η στο Πεκίνο, 6η στο Λονδίνο) Την ίδια μέρα ( βράδυ του Σαββατου ξημερώματα Κυριακής,) στις 3:15 τρέχει η τρίτη αθλήτρια που τρέχει για τέτοιο σκοπό, και η οποία, εν αντιθέση με τους άλλους δύο, το δηλώνει συνεχώς και με την πρώτη ευκαιρία. 

Μελισσα μπισοπ Προκειται για την Καναδή αθλήτρια των 800 μέτρων Melissa Bishop, η οποία ήδη προκρίθηκε στον τελικό, και ηδη αφιερώνει το όποιο αποτέλεσμα στον προπονητη της, Dennis Fairall, ο οποίος μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδινου διαγνώστηκε με μια σπάνια μορφή νευρολογικής ασθενειας με την οποία παραλύει σταδιακά. 

Πέρσυ την συνόδεψε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου, όπου η Bishop κατατάγηκε δεύτερη, φέτος ομως η κατάσταση σου χειροτέρεψε και δεν είναι σίγουρο αν θα μπορέσει να παρευρεθει στο Ριο. «Αν και είναι δύκολο και για τους δύο μας, ο Dennis συνεχιζει να εχει τον πληρη έλεγχο του προγραμματος μου, κυρίως όμως μέσω μυνημάτων και emails, αφού δεν μπορεί να έρχεται στο γήπεδο. 

Η κατάσταση του δεν είναι πίεση για μένα, είναι κίνητρο. Θέλω να πάω καλά για να του δέιξω ότι τα προγράμματα του είναι υψηλού επιπέδου, θέλω να ειναι ευτυχισμένος και να νοιωθει ότι είναι ένας απο τους καλύτερους προπονητές του κόσμου». 

Η 27χρονη Bishop έχει μια απο τις 3 καλύτερες επιδόσεις φέτος στα 800 μέτρα και είναι στα φαβορί για κάποιο μετάλλιο. 

Τέτοιες ανθρώπινες ιστορίες, πίσω απο τη βιτρίνα και τη λάμψη, κάποιες γνωστές στο κοινο και κάποιες άγνωστες σε όλους εκτός απο τον αθλητή, είναι πολλές φορές η διαφορά που χρειάζεται, η έξτρα δύναμη, η ώθηση πέρα απο τα όρια.

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Νέα του Sport of Running!


Όνομα

ΑΓΩΝΕΣ,7349,ΑΠΟΔΡΑΣΗ,165,ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ,1516,ΑΡΘΡΑ,2359,ΑΤΤΙΚΗ,28,ΒΙΝΤΕΟ,137,ΒΟΥΝΟΥ,1151,ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ,26,ΔΗΛΩΣΕΙΣ,2,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,57,ΔΡΟΜΟΣ,1042,ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ,26,ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ,4,ΗΠΕΙΡΟΣ,64,ΘΕΣΣΑΛΙΑ,147,ΘΡΑΚΗ,3,ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ,1862,ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ,37,ΚΡΗΤΗ,52,ΚΥΠΡΟΣ,9,ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,162,ΝΕΑ,10067,ΝΗΣΙΑ,58,ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΣ,58,ΠΟΔΗΛΑΤΟ,174,ΣΚΙ,43,ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΑΑΔΑ,81,ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ,8,ΤΕΝΝΙΣ,15,ΤΕΧΝΙΚΕΣ,117,ΤΡΙΑΘΛΟ,85,ΥΓΕΙΑ,173,ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ,329,ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ,217,
ltr
item
Sportofrunning.eu: Να φοβάσαι αυτόν που τρέχει για ιερό σκοπό
Να φοβάσαι αυτόν που τρέχει για ιερό σκοπό
Να φοβάσαι αυτόν που τρέχει για ιερό σκοπό
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh1Ds-tptOKCe2qCR_-ycwz4aWvshyphenhyphenxWNM9BqFdotLY4PkYu4VTzEcEVrsnlX5cIcCmbgsDVdGCszBcLWydZ1KV-_NNnBhWauAodLGthNpdFkN-As-CU516b1jcEU6q-jekQHG8B6064Sg/s320/cebcceb5cebbceb9cf83cf83ceb1-cebccf80ceb9cf83cebfcf80.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh1Ds-tptOKCe2qCR_-ycwz4aWvshyphenhyphenxWNM9BqFdotLY4PkYu4VTzEcEVrsnlX5cIcCmbgsDVdGCszBcLWydZ1KV-_NNnBhWauAodLGthNpdFkN-As-CU516b1jcEU6q-jekQHG8B6064Sg/s72-c/cebcceb5cebbceb9cf83cf83ceb1-cebccf80ceb9cf83cebfcf80.jpg
Sportofrunning.eu
http://www.sportofrunning.eu/2020/07/blog-post_69.html
http://www.sportofrunning.eu/
http://www.sportofrunning.eu/
http://www.sportofrunning.eu/2020/07/blog-post_69.html
true
5238293890710698642
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Διαβάστε επίσης LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy