Τά νυχια του Δρομέα τα «παράσημα» του τρεξίματος

Τά νυχια του Δρομέα τα «παράσημα» του τρεξίματος


Αν τρέχεις μεγάλες αποστάσεις και δεν σου έχει συμβεί ποτέ τότε είσαι πολύ τυχερός αλλά τα μαύρα νύχια είναι το πιο κοινό «παράσημο» σε όλους τους δρομείς. 


Για όλα φταίει το παπούτσι; 

Σίγουρα! Αυτές οι συμβουλές θα βοηθήσουν στην πρόληψη και αλλά και τη θεραπεία των μαύρων νυχιών.

Πότε θα δεις τα νύχια σου μαύρα

Αν το νύχι σου μαύρισε ο βασικός κανόνας είναι ότι θα το χάσεις. Αποχαιρέτα το.Μη φοβάσαι όμως, ένα νέο νύχι θα αρχίσει να μεγαλώνει. Οι δρομείς μεγάλων αποστάσεων και οι μαραθωνοδρόμοι ή οι δρομείς βουνού που τρέχουν σε μεγάλες κλίσεις, κυρίως κατηφόρα, είναι οι πιο πιθανοί υποψήφιοι να δουν τα νύχια τους μαύρα, διότι τα δάχτυλα των ποδιών τους προσκρούονται στο μπροστινό μέρος των παπουτσιών τους. Επίσης οι πιθανότητες αυξάνονται αν τρέχεις όταν ο καιρός είναι ζεστός επειδή τα πόδια έχουν την τάση να πρήζονται περισσότερο όταν κάνει ζέστη.

Γιατί συμβαίνει

Τα μαύρα νύχια προκαλούνται από τη συνεχή τριβή των δακτύλων στο μπροστινό μέρος του παπουτσιού σου. Το αίμα συγκεντρώνεται κάτω από το νύχι, επειδή καταστρέφονται οι ιστοί που έχουν χτυπηθεί από τη συνεχόμενη τριβή, γι 'αυτό χρειάζεται χρόνο για να επουλωθούν. Αυτό λέγεται υπονύχιο αιμάτωμα.

Πως να το προλάβεις

1 Για να αποφύγεις τα μαύρα νύχια φρόντισε να φοράς το σωστό μέγεθος παπούτσι, τουλάχιστον μισό με ένα μέγεθος από τα κανονικά για να δώσεις χώρο στα δάκτυλά σου. Γενικά θα πρέπει να βρεις το παπούτσι που ταιριάζει στο δικό σου πόδι.

2 Αυτοσχεδίασε με το να αλείψεις βαζελίνη ή να βάλεις γάζες για να προστατέψεις τα νύχια σου.

3 Κόβε τα νύχια σου τακτικά και κράτα στεγνά τα πόδια σου για όσο το δυνατόν περισσότερο κατά τη διάρκεια του τρεξίματός σου.

4 Επίλεξε κάλτσες που απορροφούν την υγρασία και όχι βαμβακερές.

5 Δέσε καλά τα παπούτσια σου, ζικ ζακ, όταν τρέχεις σε κατηφόρα.

Πώς να τα θεραπεύσεις

1 Αν μαύρισε το νύχι σου είναι καλύτερα να το αφήσεις να πέσει μόνο του, εφ 'όσον δεν σε πονάει. Ο πόνος είναι συνήθως άσχημος την πρώτη ημέρα αλλά, στη συνέχεια, μειώνεται μέρα με την ημέρα.

2 Μην πιέζεις το παλιό νύχι για να το βγάλεις - θα πέσει από μόνο του. Επίσης αν έχει μαζέψει υγρό και πονάει μην επιχειρήσεις να κάνεις επέμβαση με αυτοσχέδιες αποστειρωμένες βελόνες για να το σπάσεις. Αν μολυνθεί ο πόνος θα είναι έντονος και μπορεί να σε κρατήσει μακριά από τον δρόμο.

4 Μούλιασε τα πόδια σου σε ζεστό νερό για να μαλακώσει το δέρμα και να μπορεί να αποκολληθεί το νύχι πιο εύκολα.

5 Αν ο πόνος επιμένει ή υπάρχει πρήξιμο που δεν υποχωρεί απευθύνσου σε έναν δερματολόγο ή σε έναν ποδολόγο. Αν έχει μολυνθεί σοβαρά ίσως χρειαστεί να σου χορηγήσει αντιβίωση.

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Νέα του Sport of Running!


Όνομα

ΑΓΩΝΕΣ,7406,ΑΠΟΔΡΑΣΗ,165,ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ,1530,ΑΡΘΡΑ,2359,ΑΤΤΙΚΗ,28,ΒΙΝΤΕΟ,138,ΒΟΥΝΟΥ,1151,ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ,26,ΔΗΛΩΣΕΙΣ,2,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,57,ΔΡΟΜΟΣ,1042,ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ,26,ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ,4,ΗΠΕΙΡΟΣ,64,ΘΕΣΣΑΛΙΑ,147,ΘΡΑΚΗ,3,ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ,1876,ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ,38,ΚΡΗΤΗ,52,ΚΥΠΡΟΣ,9,ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,162,ΝΕΑ,10110,ΝΗΣΙΑ,58,ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΣ,58,ΠΟΔΗΛΑΤΟ,175,ΣΚΙ,43,ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΑΑΔΑ,81,ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ,8,ΤΕΝΝΙΣ,16,ΤΕΧΝΙΚΕΣ,117,ΤΡΙΑΘΛΟ,86,ΥΓΕΙΑ,173,ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ,331,ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ,218,
ltr
item
Sportofrunning.eu: Τά νυχια του Δρομέα τα «παράσημα» του τρεξίματος
Τά νυχια του Δρομέα τα «παράσημα» του τρεξίματος
Τά νυχια του Δρομέα τα «παράσημα» του τρεξίματος
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjoSQTWNZcXoRO-b6eenJAFMarQlC5FZ2Pb0asK4FUBUE3pArOau23CApnBgbt4M6epnj-tBuTcAizJfObwJrKXaALeaitP57Tx5KXikCBtUseWCeCUh-PZ5wd1kw3iSXfTqmqRpcc2UQo/s400/images.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjoSQTWNZcXoRO-b6eenJAFMarQlC5FZ2Pb0asK4FUBUE3pArOau23CApnBgbt4M6epnj-tBuTcAizJfObwJrKXaALeaitP57Tx5KXikCBtUseWCeCUh-PZ5wd1kw3iSXfTqmqRpcc2UQo/s72-c/images.jpg
Sportofrunning.eu
http://www.sportofrunning.eu/2020/07/blog-post_7.html
http://www.sportofrunning.eu/
http://www.sportofrunning.eu/
http://www.sportofrunning.eu/2020/07/blog-post_7.html
true
5238293890710698642
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Διαβάστε επίσης LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy