Κυριακή 21 Απριλίου 2024 - 4ος Υμηττός Marathon και 3ο Plogging

Κυριακή 21 Απριλίου 2024 - 4ος Υμηττός Marathon και 3ο PloggingΚυριακή 21 Απριλίου 2024 - 4ος Υμηττός Marathon και 3ο Plogging

Ο Σύλλογος Δρομέων Νοτίων Προαστίων Αττικής «ΕΥΚΛΗΣ», υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, την υποστήριξη του ΟΝΑΔΕΑ (Οργανισμός Νεολαίας & Αθλητισμού Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης), την υποστήριξη του ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού) και την εθελοντική προσφορά των ομάδων Δασοπροστασίας των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης, Κρωπίας, Ηλιούπολης, Βύρωνα, της Ε.ΔΑ.ΠΥ.Γ (Εθελοντική Δασοπροστασία Πυρόσβεση Γλυφάδας), της Ο.ΔΙ.Κ (Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων) και του Ε.Ο.Σ. Ηλιούπολης διοργανώνει τον αγώνα βουνού “4ος ΥΜΗΤΤΟΣ MARATHON” με τρεις διαδρομές:

1η διαδρομή: “ΣΦΗΤΤΙΑ” 46 χλμ με υψομετρική +2200 μ και 2 I.T.R.A. points

2η διαδρομή: “ΣΕΣΙ” 27 χλμ με υψομετρική +1500 μ και 1 I.T.R.A. point

3η διαδρομή: “Plogging” 27 χλμ με υψομετρική +1500 μ και 1 I.T.R.A. point

Και οι τρεις διαδρομές αποτελούν αγώνες-κριτήριο για συμμετοχή στον ΟΜ (OLYMPUS MARATHON)

α. Σκοπός του Αγώνα

Ο αγώνας γίνεται για να γνωρίσουμε την περιοχή του Νότιου Υμηττού με τα πανέμορφα μονοπάτια του, την Ιστορία του και να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία στην ανάγκη προστασίας του.

Διεξάγεται στο Νότιο Υμηττό και καλύπτει μία περιοχή φυσικού κάλους στο βουνό πάνω από τους δήμους Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης, Κορωπίου, Ηλιούπολης, Βύρωνα.

Ο αγώνας Plogging, έχει περιβαλλοντικό χαρακτήρα, γιατί οι συμμετέχοντες θα καθαρίσουν το βουνό μαζεύοντας τα σκουπίδια που θα βρουν στην διαδρομή τους.

β. Δικαίωμα συμμετοχής-Όριο συμμετοχών

Όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.

Θα τηρηθεί αυστηρά όριο 250 συμμετοχών, ανά διαδρομή.

γ. Εγγραφές

Οι εγγραφές θα αρχίσουν την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου και θα κλείσουν την Δευτέρα 8 Απριλίου.

δ. Φόρμα Εγγραφής

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται ηλεκτρονικά στο: https://bit.ly/efklios2024

ε. Αντίτιμο συμμετοχής

Το αντίτιμο συμμετοχής θα πληρώνεται ηλεκτρονικά με κάρτα στον λογαριασμό του "ΕΥΚΛΗ", Τράπεζα Πειραιώς ενώ δεν θα γίνονται δεκτές πληρωμές με άλλο τρόπο.

Ολοκληρωμένη θεωρείται η εγγραφή με πληρωμένο το αντίτιμο συμμετοχής. Μετά την πληρωμή θα λαμβάνετε επιβεβαιωτικό mail ότι η εγγραφή σας είναι έγκυρη και έχει ολοκληρωθεί.

ζ. Το πακέτο συμμετοχής περιλαμβάνει

Ηλεκτρονική χρονομέτρηση (chip), απεικόνιση της θέσης των δρομέων σε πραγματικό χρόνο, αριθμό δρομέα, μετάλλιο, Τεχνικό T-shirt, χυμό, μπισκότα, φρούτο.

Επιπλέον στους σταθμούς θα υπάρχουν αλμυρά σνακ, ισοτονικό,Coca Cola, σταφίδες, μπισκότα, κλπ

Αγώνας 46 χλμ

Βασικό πακέτο 40 €
αναμνηστικό μετάλλιο, πορτοκαλάδα, χυμός, μπανάνα, νερό

Ενισχυμένο πακέτο 45 €
Ότι περιλαμβάνει το βασικό πακέτο και επί πλέον τεχνική μπλούζα

Αγώνας 27 χλμ

Βασικό πακέτο 25 €
αναμνηστικό μετάλλιο, πορτοκαλάδα, χυμός, μπανάνα, νερό

Ενισχυμένο πακέτο 30 €
Ότι περιλαμβάνει το βασικό πακέτο και επί πλέον τεχνική μπλούζα

Αγώνας Plogging 27 χλμ

Βασικό πακέτο 20 €
αναμνηστικό μετάλλιο, πορτοκαλάδα, χυμός, μπανάνα, νερό

Ενισχυμένο πακέτο 25 €
Ότι περιλαμβάνει το βασικό πακέτο και επί πλέον τεχνική μπλούζα

η. Χρονομέτρηση-Αποτελέσματα

Η χρονομέτρηση θα γίνει ψηφιακά με chip στο δρομικό παπούτσι και τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν αμέσως μετά τον αγώνα. Μήνυμα SMS) με τον προσωπικό χρόνο του καθενός θα αποσταλεί αμέσως μετά τον τερματισμό. Επιπλέον παρέχεται υπηρεσία live streaming. Τα οριστικά αποτελέσματα θα δημοσιευθούν αφού ελεγχθούν από την οργανωτική επιτροπή τις επόμενες του αγώνα ημέρες.

θ. Έναρξη και πέρας διανομής των πακέτων συμμετοχής

Το σημείο διανομής του πακέτου συμμετοχής θα ανακοινωθεί λίγες ημέρες πριν τον αγώνα.

ι. Έπαθλα

Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι-πρώτες του αγώνα και επιπλέον ο μεγαλύτερος και μεγαλύτερη ηλικιακά.

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί μετάλλιο.

κ. Εξοπλισμός δρομέα

Επιτρέπεται η χρήση σακιδίου τροφοδοσίας (πλάτης-μέσης), ρολόι GPS, κινητό τηλέφωνο, μπατόν. Η εγκατάλειψη σακιδίου κατά μήκος της διαδρομής στα σημεία κεντρικών σταθμών γίνεται με ευθύνη του αθλητή.

Υποχρεωτικά οι αθλητές θα φέρουν κινητό τηλέφωνο καθ΄ όλη τη διαδρομή.

Επισημαίνεται ότι για περιβαλλοντικούς λόγους δεν θα δίνονται μπουκάλια ή ποτήρια στους σταθμούς τροφοδοσίας. Για τον λόγο αυτό πρέπει οι αθλητές να φροντίσουν να διαθέτουν δοχεία με κατάλληλο στόμιο ώστε να γεμίζουν εύκολα.

λ. Σημεία Ελέγχου - Αποκλεισμός

Όλοι οι Σταθμοί Τροφοδοσίας λειτουργούν και σαν Σημεία Ελέγχου της διαδρομής.

Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να φέρουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό συμμετοχής ώστε να καταγράφονται από τους κριτές. Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής φορά αντιανεμικό μπουφάν, θα πρέπει με την άφιξή του στο Σταθμό Ελέγχου να φροντίσει να επιδείξει τον αριθμό του. Όποιος αθλητής δεν περάσει από όλους τους σταθμούς Ελέγχου θεωρείται άκυρος. Όποιος αθλητής παρατηρηθεί να κινείται εκτός της σημασμένης διαδρομής καταγράφεται και ακυρώνεται.

μ. Ιατρική Εξέταση

Τρεις ημέρες πριν τον αγώνα θα σταλεί με mail στους συμμετέχοντες δρομείς ένα έντυπο υγειονομικών πληροφοριών το οποίο θα συμπληρώσουν και παραδώσουν στην γραμματεία κατά την παραλαβή του πακέτου χρονομέτρησης.

Οι δρομείς συμμετέχουν με απόλυτη προσωπική τους ευθύνη. Αποδέχονται πως υπεύθυνα δηλώνουν κατά τους όρους του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986, έχοντας γνώση των σχετικών κυρώσεων, ότι έχουν προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις από τις οποίες αποδεικνύεται ότι είναι υγιείς για να μετάσχουν στον αγώνα, παραιτούνται δε από κάθε απαίτηση εναντίον των διοργανωτών για βλάβη ή ζημία από οποιαδήποτε αιτία.

ν. Εθελοντική προσφορά

Ομάδες Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης, Κρωπίας, Ηλιούπολης, Βύρωνα, Ομάδα Εθελοντικής Δασοπροστασίας κ Πυρόσβεσης Γλυφάδας (Ε.ΔΑ.ΠΥ.Γ), Ε.Ο.Σ. Ηλιούπολης και η Ομάδα Διαχείρισης κρίσεων (Ο.ΔΙ.Κ.). Επίσης ειδικό όχημα θα παρευρίσκεται στα δύσβατα σημεία ώστε να επέμβει σε περίπτωση που κάποιος τραυματιστεί και δεν μπορεί να συνεχίσει.

ξ. Κοινωνική προσφορά

Συγκεντρώνουμε τρόφιμα και είδη υγιεινής σε συνεργασία με την πολύπειρη εθελοντική ομάδα ‘Πλησίον’

(https://www.facebook.com/Plision.Streetwork ) που από το 2005 συνδράμει άστεγους και οικογένειες σε οικονομική ανέχεια και όχι μόνο. Την ημέρα παραλαβής του πακέτου συμμετοχής μπορείτε να φέρετε κάποια από τα παρακάτω είδη:

Γάντια μίας χρήσης, Αντισηπτικά, Μωρομάντηλα, Κρέμες - γάλα για μωρά, Κρουασάν, Χυμούς, Μπισκότα, Μπάρες δημητριακών, Σοκολάτες, Τσουρέκια, Κουβέρτες, Sleeping bag's.

Θα ανακοινωθούν μέσω των Social Media οι ημέρες παράδοσης των ειδών που θα συγκεντρωθούν και όσοι επιθυμείτε μπορείτε να συνδράμετε και στη διαδικασία αυτή.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΤΟΥ 3ου ΥΜΗΤΤΟΣ MARATHON

1. Διαδρομή “ΣΦΗΤΤΙΑ” 46 χλμ με θετική υψομετρική +2200 μ και 2 ITRA points

Εκκίνηση-τερματισμός: Σπίτι Γυμναστικής Αργυρούπολης

Ώρα εκκίνησης: 8:00 εκκίνηση

Χρονικό όριο τερματισμού 10 ώρες

Χρονικά όρια-Πόρτες: Θα υπάρχουν δύο ενδιάμεσες πόρτες με χρονομέτρηση :

Α: στο 13,5ο χλμ με όριο 3 ώρες και

Β : στο 31ο χλμ με όριο 6,5 ώρες

Κριτήριο συμμετοχής: Ο έγκυρος τερματισμός σε αγώνα βουνού τουλάχιστον 24 χλμ, τα τρία τελευταία χρόνια

Περιγραφή διαδρομής

Η διαδρομή είναι μετρημένη 46 χλμ και πιστοποιημένη από την ITRA με βαθμό δυσκολίας 2 Points.

Απευθύνεται σε έμπειρους δρομείς βουνού και κινείται κατά 50% σε τεχνικά και δύσκολα μονοπάτια ενώ το υπόλοιπο 50% σε χωμάτινο δρόμο βουνού.

Το μέγιστο υψόμετρο του αγώνα είναι τα 757 μέτρα και το ελάχιστο 87 μέτρα και η θετική υψομετρική φτάνει τα 2200 μέτρα.

Η εκκίνηση γίνεται πίσω από το Σπίτι Γυμναστικής Αργυρούπολης και για 200 μ κινούμαστε σε ασφάλτινο δρόμο, ανηφορίζουμε μέσω χαλικόδρομου και χωμάτινου δρόμου για 2,5 χλμ στη συνέχεια μπαίνουμε σε μονοπάτι ανηφορικό μέχρι το Εκκλησάκι Ταξιάρχης, 4ο χλμ, έχοντας μέχρι εδώ 310 μ θετικής υψομετρικής.

Στη συνέχεια κατεβαίνουμε τεχνικό μονοπάτι για να φτάσουμε στη θέση Μαντρί στο 4,5ο χλμ (1ος Σταθμός) και συνεχίζοντας το τεχνικό μονοπάτι με εναλλαγές ανηφορικές και κατηφορικές θα οδηγηθούμε στην είσοδο της αρχαίας Σφηττίας οδού, 6ο χλμ. Εδώ κινούμαστε μέσα σε πεύκα και ανηφορίζουμε μέχρι το διάσελο “ΣΤΑΥΡΟΣ” 7,5 χλμ, έχοντας μέχρι εδώ 600 μ θετικής υψομετρικής.

Το σημείο του Σταυρού είναι σημείο στο οποίο ξαναεπιστρέφει ο αγώνας στο 27ο χλμ.

Από τον Σταυρό στρίβουμε σε ανηφορικό μονοπάτι που οδηγεί στην Τρύπια Σπηλιά και τις Τρεις Πέτρες, κινούμαστε σε όμορφο μονοπάτι με εναλλαγές ανηφόρας κατηφόρας και στο μεγαλύτερο μέρος του πευκοσκέπαστο με θέα προς το λεκανοπέδιο.

Μετά το 9ο χλμ το μονοπάτι κατηφορίζει σε πετρώδες θραυστό έδαφος και θέλει προσοχή.

Στο 10ο χλμ στρίβουμε σε πλαϊνό μονοπάτι που θα μας οδηγήσει μέσω εναλλαγών ανηφόρας και κατηφόρας στο δεύτερο σταθμό (2ος σταθμός “ΒΑΡΕΛΑΣ”) στην Τερψιθέα Γλυφάδας, 13 χλμ.

Από εδώ θα κινηθούμε σε μονοπάτι πευκόφυτο και θα ανηφορίσουμε μέχρι την κορυφή Στρώμα 15,5ο χλμ σε υψόμετρο 757 μέτρα (το υψηλότερο του αγώνα), έχοντας μέχρι εδώ 1150 μ θετικής υψομετρικής.

Μπαίνουμε τώρα σε χωμάτινο κατηφορικό δρόμο βουνού για περίπου 8 χλμ, περνάμε από την περιοχή Βελλάς Κορωπίου 23ο χλμ (3ος σταθμός “ΒΕΛΛΑΣ”) και συνεχίζουμε κατηφορικά μέχρι την είσοδο μας στην χαράδρα της Ντούκας. Ακολουθούμε ανηφορικό μονοπάτι που θα μας οδηγήσει στο διάσελο του ΣΤΑΥΡΟΥ, όπου στρίβουμε δεξιά και ακολουθούμε τεχνικό μονοπάτι προς τον Προφήτη Ηλία Κορωπίου 28ο χλμ, έχοντας μέχρι εδώ 1520 μ θετικής υψομετρικής.(εδώ υπάρχει πηγή νερού).

Στην συνέχεια ακολουθούμε πευκόφυτο ανηφορικό μονοπάτι που θα μας οδηγήσει στην κορυφή ΣΕΣΙ (29ο χλμ) και από εκεί κατεβαίνοντας θα στρίψουμε σε χωμάτινο δρόμο βουνού για να φτάσουμε στο Κυνηγετικό Περίπτερο Κορωπίου στο 31ο χλμ, εδώ βρίσκεται ο τέταρτος σταθμός (4ος σταθμός “ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ-ΣΕΣΙ”).

Από εδώ θα ανέβουμε το πολύ δύσκολο μονοπάτι “10”, όπου σε 2 χλμ ανεβαίνουμε 400 μέτρα θετικής και θα μας οδηγήσει στις κεραίες κινητής Αργυρούπολης(μέχρι εδώ 1920 μ θετικής υψομετρικής).

Στη συνέχεια μέσω χωμάτινου δρόμου βουνού και έχοντας δεξιά μας την Κορυφή Εύζωνας (1050μ), την υψηλότερη του Υμηττού, θα φτάσουμε στο 35ο χλμ όπου μπαίνουμε σε τεχνικό κατηφορικό βραχώδες μονοπάτι που περνάει από τη Γιδοσπηλιά. Το σημείο αυτό θέλει μεγάλη προσοχή!

Το μονοπάτι θα μας οδηγήσει στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Καρέα, όπου βρίσκεται ο πέμπτος σταθμός (5ος σταθμός “ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΕΑ”), 37,5ο χλμ.

Από εδώ αρχίζει ανηφορικό μονοπάτι για περίπου 1 χλμ με θετική υψομετρική 200 μ το οποίο θα μας οδηγήσει στο Καταφύγιο του Ε.Ο.Σ. Ηλιούπολης (μέχρι εδώ 2180 μ θετικής υψομετρικής) και στη συνέχεια σε χωμάτινο κατηφορικό δρόμο βουνού για περίπου 8 χλμ.

Κατεβαίνοντας τον κατηφορικό χωματόδρομο θα περάσουμε από την Σπηλιά του Μπίμπεση, την περιοχή Αστυνομικά Ηλιούπολης, το εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης Αργυρούπολης για να μπούμε στο χαλικόδρομο, που κινηθήκαμε στην εκκίνηση και να τερματίσουμε στο Σπίτι Γυμναστικής.

1.2. Σταθμοί τροφοδοσίας:

Θα υπάρχουν πέντε σταθμοί τροφοδοσίας και ελέγχου των αθλητών ως παρακάτω:4,5ο χλμ “Μαντρί” (Νερό-γέμισμα παγουριών αθλητών, Ισοτονικό, Coca Cola)
13ο χλμ “Βαρελάς” (Νερό-γέμισμα παγουριών αθλητών, Ισοτονικό, Coca Cola, αλμυρά σνακ, σταφίδες, μπισκότα, φρούτο, κλπ)
23ο χλμ “Βελλάς” (Νερό-γέμισμα παγουριών αθλητών, Ισοτονικό, Coca Cola, αλμυρά σνακ, σταφίδες, μπισκότα, φρούτο, κλπ)
31ο χλμ “Κυνηγετικό Κορωπίου-Σέσι” (Νερό-γέμισμα παγουριών αθλητών, Ισοτονικό, Coca Cola, αλμυρά σνακ, σταφίδες, μπισκότα, φρούτο, κλπ)
37,5ο χλμ “Μονή Αγ. Ιωάννου-Καρέα” (Νερό-γέμισμα παγουριών αθλητών, Ισοτονικό, Coca Cola, αλμυρά σνακ, σταφίδες, μπισκότα, φρούτο, κλπ)
Σημεία για γέμισμα παγουριών : 18 χλμ ”Στροφή μετά κορυφή Στρωμα” , 28 χλμ “Προφήτης Ηλίας Κορωπίου”, 39 χλμ “Καταφύγιο ΕΟΣ Ηλιούπολης¨ και 42 χλμ “Αστυνομικά”

2. Διαδρομή “ΣΕΣΙ” 27 χλμ με θετική υψομετρική +1600 μ και 1 ITRA point

Εκκίνηση-τερματισμός: Σπίτι Γυμναστικής Αργυρούπολης

Ώρα εκκίνησης: 8:30 εκκίνηση

Κριτήριο συμμετοχής Δεν υπάρχει

Χρονικά όρια-Πόρτες: Θα υπάρχει μία ενδιάμεση πόρτα με χρονομέτρηση στο 12ο χλμ στις 3 ώρες (Κυνηγετικό Περίπτερο Κορωπίου)

Χρονικό όριο τερματισμού 6 ώρες

2.1 Περιγραφή διαδρομής

Η διαδρομή είναι μετρημένη 27 χλμ και πιστοποιημένη από την ITRA με βαθμό δυσκολίας 1 Point.

Απευθύνεται σε έμπειρους δρομείς βουνού και κινείται κατά 50% σε τεχνικά και δύσκολα μονοπάτια ενώ το υπόλοιπο 50% σε χωμάτινο δρόμο βουνού.

Το μέγιστο υψόμετρο του αγώνα είναι τα 757 μέτρα και το ελάχιστο 87 μέτρα και η θετική υψομετρική φτάνει τα 1600 μέτρα.

Η εκκίνηση γίνεται πίσω από το Σπίτι Γυμναστικής Αργυρούπολης και για 200 μ κινούμαστε σε ασφάλτινο δρόμο, ανηφορίζουμε μέσω χαλικόδορμου και χωμάτινου δρόμου για 2,5 χλμ και στη συνέχεια μπαίνουμε σε μονοπάτι ανηφορικό μέχρι το Εκκλησάκι Ταξιάρχης στο 4ο χλμ έχοντας μέχρι εδώ 310 μ θετικής υψομετρικής.

Στη συνέχεια κατεβαίνουμε τεχνικό μονοπάτι για να φτάσουμε στη θέση Μαντρί στο 4,5ο χλμ(1ος Σταθμός) και συνεχίζοντας το τεχνικό μονοπάτι με εναλλαγές ανηφορικές και κατηφορικές θα οδηγηθούμε στην είσοδο της αρχαίας Σφηττίας οδού (6ο χλμ). Εδώ κινούμαστε μέσα σε πεύκα και ανηφορίζουμε μέχρι το διάσελο “ΣΤΑΥΡΟΣ” 7,5ο χλμ (μέχρι εδώ 600 μ θετικής υψομετρικής).

Από τον Σταυρό ακολουθούμε τεχνικό μονοπάτι προς τον Προφήτη Ηλία Κορωπίου 8,5ο χλμ, εδώ υπάρχει πηγή νερού(μέχρι εδώ 750 μ θετικής υψομετρικής).

Στη συνέχεια ακολουθούμε πευκόφυτο ανηφορικό μονοπάτι που θα μας οδηγήσει στην κορυφή ΣΕΣΙ (10ο χλμ) και από εκεί κατεβαίνοντας θα στρίψουμε σε χωμάτινο δρόμο βουνού για να φτάσουμε στο Κυνηγετικό Περίπτερο Κορωπίου στο 12ο χλμ, εδώ βρίσκεται ο δεύτερος σταθμός (2ος σταθμός “ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ-ΣΕΣΙ”).(μέχρι εδώ 800 μ θετικής υψομετρικής)

Από εδώ θα ανέβουμε το πολύ δύσκολο μονοπάτι “10”, όπου σε 2 χλμ ανεβαίνουμε 400 μέτρα θετικής και θα μας οδηγήσει στις κεραίες κινητής Αργυρούπολης(μέχρι εδώ 1200 μ θετικής υψομετρικής).

Στη συνέχεια μέσω χωμάτινου δρόμου βουνού και έχοντας δεξιά μας την Κορυφή Εύζωνας (1050μ), την υψηλότερη του Υμηττού, θα φτάσουμε στο 16ο χλμ όπου μπαίνουμε σε τεχνικό κατηφορικό βραχώδες μονοπάτι που περνάει από τη Γιδοσπηλιά και θέλει μεγάλη προσοχή!

Το μονοπάτι θα μας οδηγήσει στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Καρέα, όπου βρίσκεται ο τρίτος σταθμός (3ος σταθμός “ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΕΑ”), 17,5ο χλμ.(μέχρι εδώ 1350 μ θετικής υψομετρικής)

Από εδώ αρχίζει ανηφορικό μονοπάτι για περίπου 1 χλμ με θετική υψομετρική 200 μ το οποίο θα μας οδηγήσει στο Καταφύγιο του Ε.Ο.Σ. Ηλιούπολης(μέχρι εδώ 1550 μ θετικής υψομετρικής) και στη συνέχεια σε χωμάτινο κατηφορικό δρόμο βουνού για περίπου 8 χλμ.

Κατεβαίνοντας τον κατηφορικό χωματόδρομο θα περάσουμε από την Σπηλιά του Μπίμπεση, την περιοχή Αστυνομικά Ηλιούπολης, το εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης Αργυρούπολης για να μπούμε στο χαλικόδρομο, που κινηθήκαμε στην εκκίνηση και να τερματίσουμε στο Σπίτι Γυμναστικής.

2.2 Σταθμοί τροφοδοσίας:

Θα υπάρχουν τρεις σταθμοί τροφοδοσίας και ελέγχου των αθλητών ως παρακάτω:

4,5ο χλμ “Σταυρός” (Νερό-γέμισμα παγουριών αθλητών, Ισοτονικό, Coca Cola, αλμυρά σνακ, σταφίδες, μπισκότα, φρούτο, κλπ)
12ο χλμ “Κυνηγετικό Κορωπίου-Σέσι” (Νερό-γέμισμα παγουριών αθλητών, Ισοτονικό, Coca Cola, αλμυρά σνακ, σταφίδες, μπισκότα, φρούτο, κλπ)
17,5ο χλμ “Μονή Αγ. Ιωάννου-Καρέα” (Νερό-γέμισμα παγουριών αθλητών, Ισοτονικό, Coca Cola, αλμυρά σνακ, σταφίδες, μπισκότα, φρούτο, κλπ)
Σημεία για γέμισμα παγουριών: 19 χλμ “Καταφύγιο ΕΟΣ Ηλιούπολης¨ και 22 χλμ “Αστυνομικά”

3. Διαδρομή “Plogging” 27 χλμ με θετική υψομετρική +1600 μ και 1 ITRA point

Εκκίνηση-τερματισμός: Σπίτι Γυμναστικής Αργυρούπολης

Ώρα εκκίνησης: 8:30 εκκίνηση

Κριτήριο συμμετοχής: δεν υπάρχει

Χρονικό όριο τερματισμού: 7 ώρες

3.1 Περιγραφή διαδρομής

Η διαδρομή είναι η ίδια με την διαδρομή “ΣΕΣΙ”

3.2 Στην γραμματεία κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής θα δοθούν σακούλες και γάντια.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει υποχρεωτικά να παραδώσουν την σακούλα με τα σκουπίδια σε συγκεκριμένο σημείο “PLOGGING POINT”, σε ειδικό τραπέζι, στο οποίο θα γίνει καταγραφή των σκουπιδιών ανά τύπο (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, κλπ). θα ομαδοποιηθούν και θα φωτογραφηθούν παρουσία του συμμετέχοντα, ώστε να βαθμολογηθούν από την παγκόσμια Ομοσπονδία Plogging, η οποία είναι υπεύθυνη για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και του νικητή του αγώνα.

Υπενθυμίζουμε ότι όποιος δεν παραδώσει σακούλα με σκουπίδια στον τερματισμό δεν θα εμφανίζεται στα τελικά αποτελέσματα.

3.3 Σταθμοί τροφοδοσίας:

Όπως στη διαδρομή «ΣΕΣΙ»

Χάρτες διαδρομών

Οι διαδρομές είναι πιστοποιημένες από την διεθνή Ομοσπονδία αγώνων βουνού I.TR.A. και είναι αναρτημένες στο site της αλλά και στου διοργανωτή www.efklis.gr. Αποτελεί ευθύνη των δρομέων να γνωρίζουν τις διαδρομές και να ακολουθούν την σήμανση και τις υποδείξεις των εθελοντών.

www.efklis.gr

https://www.facebook.com/efklis/

Το Δ.Σ. του “ΕΥΚΛΗ”

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Νέα του Sport of Running!


Όνομα

ΑΓΩΝΕΣ,7644,ΑΠΟΔΡΑΣΗ,166,ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ,1613,ΑΡΘΡΑ,2362,ΑΤΤΙΚΗ,28,ΒΙΝΤΕΟ,140,ΒΟΥΝΟΥ,1151,ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ,26,ΔΗΛΩΣΕΙΣ,2,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,57,ΔΡΟΜΟΣ,1042,ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ,26,ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ,4,ΗΠΕΙΡΟΣ,64,ΘΕΣΣΑΛΙΑ,147,ΘΡΑΚΗ,3,ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ,1929,ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ,40,ΚΡΗΤΗ,52,ΚΥΠΡΟΣ,9,ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,162,ΝΕΑ,10271,ΝΗΣΙΑ,58,ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΣ,58,ΠΟΔΗΛΑΤΟ,178,ΣΚΙ,43,ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΑΑΔΑ,81,ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ,8,ΤΕΝΝΙΣ,16,ΤΕΧΝΙΚΕΣ,118,ΤΡΙΑΘΛΟ,91,ΥΓΕΙΑ,173,ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ,336,ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ,222,
ltr
item
Sportofrunning.eu: Κυριακή 21 Απριλίου 2024 - 4ος Υμηττός Marathon και 3ο Plogging
Κυριακή 21 Απριλίου 2024 - 4ος Υμηττός Marathon και 3ο Plogging
Κυριακή 21 Απριλίου 2024 - 4ος Υμηττός Marathon και 3ο Plogging
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh6XGtSW9w6IQwhHTccM9CwZj1Aa7goq4VkVkVmgdLQvsqOLjlziO3qsxRyXgsH72gz_Zp0Dc_pcvHb_ONPAcivnVLcVF-AfX4fUpO58gdpTrWpvT62Mw4dmZYdp4iihLmsH58xpkwMsMxARyin2QPzKfgJvQALOQDzQp4xPlqe0Qoo69H8uQ7UutCk0Dw/w640-h640/361262987_760602369402207_5016942254469809340_n.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh6XGtSW9w6IQwhHTccM9CwZj1Aa7goq4VkVkVmgdLQvsqOLjlziO3qsxRyXgsH72gz_Zp0Dc_pcvHb_ONPAcivnVLcVF-AfX4fUpO58gdpTrWpvT62Mw4dmZYdp4iihLmsH58xpkwMsMxARyin2QPzKfgJvQALOQDzQp4xPlqe0Qoo69H8uQ7UutCk0Dw/s72-w640-c-h640/361262987_760602369402207_5016942254469809340_n.jpg
Sportofrunning.eu
http://www.sportofrunning.eu/2024/02/21-2024-4-marathon-3-plogging.html
http://www.sportofrunning.eu/
http://www.sportofrunning.eu/
http://www.sportofrunning.eu/2024/02/21-2024-4-marathon-3-plogging.html
true
5238293890710698642
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Διαβάστε επίσης LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy