Ο Μαραθώνιος Φρανκφούρτης, όπως τον έζησε ο αθλητής Γιώργος Γιωτόπουλος

Ο Μαραθώνιος Φρανκφούρτης, όπως τον έζησε ο αθλητής Γιώργος Γιωτόπουλος



Επιστροφή από την Φρανκφούρτη και τον 11ο Μαραθώνιο μου ο οποίος ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Θα θελήσω να παραθέσω ορισμένες πληροφορίες και εντυπώσεις για όποιον μελλοντικά σκεφτεί τη συμμετοχή.
 Όπως κάθε φορά το ταξίδι προγραμματίστηκε και οργανώθηκε μήνες πριν, με την ανάλογη προετοιμασία τόσο για τον αγώνα όσο και για τα υπόλοιπα θέματα. Πτήση με την Austrian σε πολύ καλή τιμή(98€) και ξενοδοχείο επίσης(274€), για 4 βράδια για 2 άτομα ακριβώς δίπλα στην εκκίνηση-τερματισμό. Για όποιον ενδιαφέρεται συστήνεται ανεπιφύλακτα το Holiday Inn Express που είναι απροσδόκητα φθηνό με πρωινό, δίπλα ακριβώς από το επιβλητικό Marriott.

Η συμμετοχή στοιχίζει 110 € τιμή απαράδεκτα ακριβή και περιλαμβάνει μόνο το τσιπακι χρονομέτρησης που πρέπει να το επιστρέψεις χωρίς καν αναμνηστικό μπλουζάκι. Η χαραξη μεταλλίου είναι προαιρετική με κόστος 10€ επιπλέον.


Άφιξη λοιπόν την Πέμπτη το απόγευμα από Θεσσαλονίκη στο εντυπωσιακό αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης το 2ο μεγαλύτερο της Ευρώπης μετά του Λονδίνου. Από εκεί με τραίνο που στοιχίζει 5€ φθάνουμε στον κεντρικό σταθμό της πόλης .Προσοχή να βγάλετε οπωσδήποτε εισιτήριο γιατί οι έλεγχοι είναι συνεχείς και το πρόστιμο 60€. Σε μας έγινε έλεγχος με το που ξεκίνησε το τραίνο! Από εκεί ταξί για το ξενοδοχείο με κόστος 8€ περίπου. Αν κάποιος θελήσει να πάρει ταξί από το αεροδρόμιο το κόστος ανεβαίνει πολύ, είναι πάνω από 35€.
Στη συνέχεια βόλτα στο εμπορικό Skyline , δίπλα στο συγκρότημα Festhalle , όπου γίνονται όλες οι δραστηριότητες που σχετίζονται με τον αγώνα, φαγητό και ξεκούραση.
Η Παρασκευή ξεκίνησε με το καθιερωμένο πρωινό 40λεπτο τρέξιμο και στη συνέχεια με μετάβαση στον 2ο όροφο του Festhalle όπου δίνονται τα νούμερα .Εδώ λίγο μας τα χαλάνε οι Γερμανοί. Μεγάλη ουρά , σε άλλο σημείο παίρνεις το νούμερο , μετά πηγαίνεις σε άλλο σημείο για τη τσάντα με τα γνωστά διαφημιστικά και αλλού για τη μπλούζα , αν φυσικά έχεις πληρώσει από πριν τα επιπλέον 30€.!!Η έκθεση είναι στον ίδιο χώρο αλλά σχετικά φτωχή , χωρίς τίποτα ιδιαίτερο.

Ο υπόλοιπος χρόνος της Παρασκευής και του Σαββάτου αναλώθηκε σε βόλτα και τα σχετικά αξιοθέατα. Η Φρανκφούρτη είναι μια σύγχρονη πόλη με πολλούς ουρανοξύστες, από τις ελάχιστες Ευρωπαϊκές στις οποίες επιτρέπονται. Παντού βλέπει κανείς γερανούς που σηκώνουν συνέχεια καινούρια κτίρια τεράστιων διαστάσεων .

Είναι το οικονομικό κέντρο της Ευρώπης όπου έχει την έδρα της η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα, και η πόλη που σχηματίστηκε η ιδέα του κοινού νομίσματος. Αξίζει να ανέβει κανείς στο Main Tower και να απολαύσει τη θέα από το ψηλότερο σημείο της πόλης. Επίσης η βόλτα δίπλα στο ποταμό Mein, στο κέντρο , και επίσκεψη στο καθεδρικό Ναό.

Αξιομνημόνευτη η φράση από την Οδύσσεια που υπάρχει στη μεταλλική
γέφυρα του ποταμού στα αρχαία Ελληνικά « Πλέον επί οινοπα ποντον επ αλλοθροον ανθρώπους» που σημαίνει σε ελεύθερη μετάφραση : Πλέοντας στο σκοτεινό πέλαγος με αλλογλωσους ανθρώπους!

Πάμε στα του αγώνα :Ξύπνημα νωρίς το πρωί , πρωινό , προετοιμασία και ξεκινάμε κατά τις 9 παρά για παράδοση πραγμάτων. Σκέφτηκα ότι είναι δίπλα , θα παραδώσω αμέσως τα πράγματα , θα κάνω ζέσταμα και θα μπω στο μπλοκ μου 20 ' πριν την εκκίνηση. Αμ δε!!

Όλος ο κόσμος αθλητές και συνοδοί – φίλοι και γενικά άσχετοι με τον αγώνα ήταν όλοι στριμωγμένοι στο Festhalle , η παράδοση πραγμάτων ήταν στον 1ο όροφο , με δυσκολία πέρναγες μέσα από το πλήθος και χρόνος για ζέσταμα και αποβολή των τελευταίων σωματικών υγρών ούτε λόγος. Τελευταία στιγμή μπήκα με δυσκολία στο μπλοκ σχεδόν 10’ πριν την εκκίνηση! Οπότε προσοχή να πάτε πολύ νωρίτερα να δώσετε τα πράγματα και να έχετε χρόνο για ζέσταμα.
Πολλές Ελληνικές φωνές δίπλα μου , εκεί που μπήκα ήταν και 3 παλληκάρια από Κρήτη. Αφού ευχήθηκα καλό τερματισμό στους συντρεχτες ξεκινήσαμε. Ήταν νομίζω 6 μπλοκ εκκίνησης τα 3 πρώτα ξεκίνησαν στις 10:00 και τα άλλα 3 στις 10:10.

Σχετικός συνωστισμός στην αρχή υπήρχε αλλά όχι τίποτα ιδιαίτερο που να σε εμποδίζει να έχεις τον επιθυμητό ρυθμό. Η διαδρομή είναι μέσα στη πόλη , με κάποιες ενοχλητικές αναστροφές και σε λίγα σημεία στενεύει η διαδρομή όπου εκεί αν έχεις πολλούς κοντά σου υπάρχει στρίμωγμα.

Υψομετρικές δεν υπάρχουν εκτός από ένα σημείο που περνάει η διαδρομή κάτω από γέφυρα όπου ανεβαίνει ξανά. Σε κάθε περίπτωση είναι μια διαδρομή που σου επιτρέπει να κρατήσεις σταθερό ρυθμό . Είναι εξάλλου ο 3ος πιο γρήγορος μετά το Βερολίνο και τη Βοστώνη βάσει των επιδόσεων που γίνονται.

Ο τερματισμός είναι το Highlight του αγώνα μέσα στο θόλο του Festhalle! Μετά τον τερματισμό όμως ξεκινά πάλι το μαρτύριο! Αφού δοθεί το μετάλλιο και τα υπόλοιπα goodies υπάρχει εκνευριστική πολυκοσμία , περπάτημα μέσα στο πλήθος για τον 2ο όροφο όπου γίνεται η χάραξη του μεταλλίου και η παράδοση του τσιπ. Εδω σου επιστρέφουν και 5 € που ήταν και η εγγύηση για το τσιπακι! Μετά στον 1ο όροφο για να πάρεις τη τσάντα με τα πράγματα. Και το μαρτύριο συνεχίζετε οπου για να περάσεις απέναντι αν χρειάζεται, η μόνη έξοδος είναι από το σταθμό του μετρό. Τουλάχιστον ας είχαν κάποια πινακίδα.

Ας μη είμαι γκρινιάρης!! , ο αγώνας μου πήγε πολύ καλά , η διοργάνωση είναι αρκετά καλή με μόνο μελανό σημείο ίσως τη πολυκοσμία πριν και μετά λόγω της ιδιαιτερότητας του χώρου. Γρήγορος αγώνας που συνδυάστηκε με καλό καιρό , συννεφιά , καλή θερμοκρασία με λίγο βροχή προς το τέλος. Η τροφοδοσία αρκετή , το νερό και τα ισοτονικά ηταν σε ποτηράκια.

Πολλοί οι Έλληνες με εξαιρετικές επιδόσεις.

Επιστρέφω απόλυτα ευχαριστημένος και ικανοποιημένος από έναν αγώνα τον οποίο, όποιος σκέφτεται να πάει σε μαραθώνιο εξωτερικού πρέπει να τον βάλει σε απόλυτη προτεραιότητα.

Καλά χλμ σε όλους με υγεία!


Γιώργος Γιωτόπουλος
Μέλος του συλλόγου Τραχίνα

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Νέα του Sport of Running!


Όνομα

ΑΓΩΝΕΣ,7399,ΑΠΟΔΡΑΣΗ,165,ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ,1529,ΑΡΘΡΑ,2359,ΑΤΤΙΚΗ,28,ΒΙΝΤΕΟ,138,ΒΟΥΝΟΥ,1151,ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ,26,ΔΗΛΩΣΕΙΣ,2,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,57,ΔΡΟΜΟΣ,1042,ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ,26,ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ,4,ΗΠΕΙΡΟΣ,64,ΘΕΣΣΑΛΙΑ,147,ΘΡΑΚΗ,3,ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ,1875,ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ,38,ΚΡΗΤΗ,52,ΚΥΠΡΟΣ,9,ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,162,ΝΕΑ,10104,ΝΗΣΙΑ,58,ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΣ,58,ΠΟΔΗΛΑΤΟ,175,ΣΚΙ,43,ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΑΑΔΑ,81,ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ,8,ΤΕΝΝΙΣ,16,ΤΕΧΝΙΚΕΣ,117,ΤΡΙΑΘΛΟ,86,ΥΓΕΙΑ,173,ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ,331,ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ,218,
ltr
item
Sportofrunning.eu: Ο Μαραθώνιος Φρανκφούρτης, όπως τον έζησε ο αθλητής Γιώργος Γιωτόπουλος
Ο Μαραθώνιος Φρανκφούρτης, όπως τον έζησε ο αθλητής Γιώργος Γιωτόπουλος
Ο Μαραθώνιος Φρανκφούρτης, όπως τον έζησε ο αθλητής Γιώργος Γιωτόπουλος
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjf0vQyOkO_x2AzL-u4l8dTVXz1Xxm2sAOf_B6OWusSASoyEagN-r-P0knBCUJEi-r4JDMRc3X2F-_ilAm2PXQpfC6DOsMupgJHT0WVPUFQxwzXq61zCb_5a6LUV0m1p9rhDoUentZLJO0/s640/73399727_10218677844710078_6106281139322748928_o.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjf0vQyOkO_x2AzL-u4l8dTVXz1Xxm2sAOf_B6OWusSASoyEagN-r-P0knBCUJEi-r4JDMRc3X2F-_ilAm2PXQpfC6DOsMupgJHT0WVPUFQxwzXq61zCb_5a6LUV0m1p9rhDoUentZLJO0/s72-c/73399727_10218677844710078_6106281139322748928_o.jpg
Sportofrunning.eu
http://www.sportofrunning.eu/2019/11/blog-post_27.html
http://www.sportofrunning.eu/
http://www.sportofrunning.eu/
http://www.sportofrunning.eu/2019/11/blog-post_27.html
true
5238293890710698642
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Διαβάστε επίσης LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy